Reflektioner/Tack för oss!

I början var vi inte särskilt taggade på just den här religionen, vi ville egentligen ha shintoismen men eftersom det var så många som valt den tog vi den här istället.
När vi fick reda på att kossan var helig så tyckte att det lät mycket roligare!
Det här är en väldigt bra religion med mycket bra livsregler. Vi tycker att alla borde leva lite mer efter deras regler! Det är en mycket friare religion än vår kristendom eller islamen. De är mycket mera tolleranta mot kvinnor och ser livet på ett nyttigt sätt.
Deras religion säger emot sig själv på vissa punkter, t.ex. när det gäller de olika kasten. Inom hinduismen säger de att man föds i ett visst kast och inte kan göra något åt det, medan de också säger att om man är fattigt får man skylla sig själv, att det är ens eget fel. Vi tycker det är fel att man föds i ett kast och inte kan ändra på det hur bra moral man än har. En annan punkt där dem säger emot sig själva är att dem säger att djuren är heliga fast ändå så kan människor bestraffas genom att deras själ sätts in i ett djur, var tar då djurets själ vägen? Det låter mer som en bestraffning mot djuren tycker vi.
Kan det vara så att religionen har dessa motsägelser just för att den är så fri och inte har några riktiga regler?
Vi tycker det är härligt att dem har så många gudar och att man kan välja vem man ska dyrka och be till. Det gör att det finns större valmöjligheter. Samma sak när det gäller de heliga skrifterna, att man kan välja bland olika skrifter och sedan välja vad man vill tro på och vad man vill följa. Det som är negativt med att det finns så många olika gudar och skrifter är att om man vill bli en väldigt lärd människa så måste man kunna alla skrifters budskap för att förstå religionen.
Dagen efter nyårsdagen så går män ut till folket i byn med gudabilderna och hälsar för att sprida livsglädje, det tycker vi känns tryggt och personligt. De lyckas förmedla livsglädje och hopp.

Vi har verkligen lärt oss jättemycket! Och vi kanske överväger en framtid inom hinduismen? vem vet? ;)
kram från oss!
och här är en länk till vår grymma SO-lärare, Tommys blogg! hope you like it! :D

Kommentarer
Postat av: Thommy/Kistalight

Hello!

Kul att ni länkar till mig!

Jag gillar ert So-arbete skarpt!

Finns fler kommentarer längst ned i ert arbete.

Blir då egentligen i början av arbetet!

Blev två snarlika kommentarer - tyckte inte den första verkade fungera - digital teknik - puh!

Kanon/Hälsningar Thommy

2011-05-29 @ 23:44:02
URL: http://kistalightnow.blogspot.com
Postat av: Nina

Detta var fantastisk läsning förutom era låglärda, fyrkantiga och barnsliga synpunkter och åsikter... Det märks att ni inte förstått mycket av detta

2012-07-25 @ 08:53:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0