De heliga djuren, kossan!

Alla djur är heliga..
I indiska tempel kan man se människor be till apgudar eller gudastatyer med elefant huvuden. Det är vanligt.
För i hinduismen finns det gudomliga i allt i universum, även i djuren.
En människa som levt ett ohälsosamt eller dåligt liv lan bestraffas genom att hans/hennes själ sätter sig i en annan djurs kropp.
'
Då kan man ju tycka att det är lite konstigt att man ''straffas'' när själen sätter sig ett djurs kropp. Då de tidigare sagt att djur är gudomliga och heliga. Och det låter också som om djuret, som får en människas själ i sig, också straffas. Det låter också lite fel tycker vi. Plus det faktum att djur inte får någon egen vilja då. Och vart tar då djurets själ vägen? Det låter lite knas.
'
Djuren i hinduismen är alla besjälade. Guden, som har både manniskoskepnad och elefanthuvud, Ganesha är början på allt. Ganesha är som populärast bland skolbarnen.
'
Den heliga kossan:
De som besöker indien blir nog lite förvånade över hur kor går och strövar runt lite överallt. Kor går nämligen fritt överallt i Indien. Man kan se en ko lite var som helst, bland bilar, bland människor, i staden, med mera.
Kor i Indien är allätare. Det är allt. Det finns ingen i Indien som jagar en ko. Även om kon stoppar trafiken eller om den bara är allmänt ivägen. Kokött existerar inte, ingen bonde i hela Indien skulle någonsin slakta en ko. Om en ko är gammal eller lider så skulle de fortfarande inte döda han/henne. För i hinduismen är kon helig. Kon är helig för att kossan är en helig symbol som symboliserar moderlighet och ömhet. De symboliserar bland annat det för att kossan ofta tas som en moderlig för dess 4 magar.
'
Detta får en också att fundera. Om Indien nu har så många kor, som äter allt, måste inte korna ha ganska dålig hälsa då? Och då skulle man väl tjäna på att avliva de korna som mår dåligt på grund av hälsan och tjäna på att sälja köttet? Men nej. Om man tänker efter så äter inte hinduerna kokött och köttet blir inte i bra skick om man skickar det till andra länder, plus det faktum att hinuer, som sagt, aldrig skulle döda en ko. Kor i Indien är också nyttiga. Och Korna ger mycket, till exempel mjölk, gödsel som sen leder till bränndsle, man äldar nämligen med torkad spillning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0