Inledning



Hinduismen är Indiens religion, 80% av Indiens befolkning är hinduer. Hindu är från början ett persikst ord och betyder ungefär "Indier".
Deras religion genomsyrar hela deras liv, både helg och vardag och allt därimellan. Det är en väldigt levande och färgstark religion. Och det syns i kultur, de klär sig i färgglada kläder och lyssnar på medryckande musik.

"Santama Dharma" är ett vanligt uttryck i Indien. Det betyder ungefär "Den eviga läran" eller "Den eviga sanningen".
De äldsta skrifterna är de 4 Vedaskrifterna som är över 4000 år gamla. Alla är skrivna på vediska och används fortfarande, mest av präster som reciterar hymner eller böner.

Gemensamt för alla hinduer är delaktighet i kasväsendet, tron på karma, respekt för den heliga kon och tron på reinkarnation.

Källa: Religion och liv åk 9

Vi känner att vi inte vet så mycket om den här religionen. Något vi alla hade hört talas om var deras Gudar, men vi vet inte något om dem. Vi vet också att de tror på karma och reinkarnation, men vi är inte riktigt säkra på vad det betyder.
Vi vill lära oss mer om deras livsstil, hur de lever och vad de gör. Men också få en djupare inblick i deras filosofi och om deras Gudar och va de betyder för hinduerna.
Vi tycker det här ska bli ett kul projekt och hoppas vi får ut något av det!

Symbolen för Hinduismen

Kramar från 4 taggade tjejer!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Walla walla walla oh oh!! ;D

2011-04-30 @ 08:56:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0